torsdag 21 juni 2007

Utflykt

Maken hämtade bilen, frun och trött men motiverad son (han skulle absolut inte vara hemma och kolla på nya Myror i Brallan-avsnitten som kom på posten idag utan åka bil). Stolarna hämtades strax innan stängning av butik och hämtlager. De är på intet sätt unika, men jag gillar dem. Köpte två röda (vilken röd färg sen!!) och fyra vita så nu kan vi bjuda fler på middag och dessutom slippa vara oroliga för att de tre arvegodsstolarna som är i desperat behov av renovering (fast ändå användbara, till skillnad från deras tre kompisar i källaren) ska gå sönder. Me like.




Vi snurrade sedan några varv på söder för att hitta nåt bra ställe där vi kunde äta middag. Sonen var inställd på köttbullar med lingon. Det är mycket enkelriktat och dåligt skyltat i just dessa kvarter och vi lessnade rätt snabbt både på att hitta ut och att inte hitta parkering och mat i närheten av varandra. Sonen kom i samma veva på att han vill ha kinamat (kyckling på pinnar är favoriträtten) och vi tog oss snabbt till Hornstull och Ho's. Det var förstås stängt och efter några varv däromkring (återigen enkelriktiningar men iofs skyltat när vi väl kom tillräckligt långt) hamnade vi på en kines på andra sidan Västerbron. Det blev en lång biltur efter mat, men åtminstone var vi ju nästan hemma sen. Och alla var nöjda med maten och särskilt "efteften" (sonens uttal, inte personalens).

Man kan väl utan att överdriva säga att sonen somnade snabbt som ögat efter ett kort kapitel om Perm-tiden i veckans favoritbok när vi kommit hem och tvättat av jordnötssås/choklad/glass/friterad banan från ansikte och tänder. Och maken somnade också snabbt efter bilåterlämningen... endast tomten är vaken...

2 kommentarer:

Ms Garbo sa...

Sa jag att stolarna är snygga?

Jeez sa...

Nä, men det trodde jag du sket i så länge man fick äta gott i dem?!