söndag 30 november 2008

Första advent. All in a days work.

*Sätta på datorn. Byta skor. Skriva ut beredelseordet. Skriva ut eftermiddagens predikan. Skriva ut eftermiddagens förbön. Kolla vilka barn som gjorde vad förra familjegudstjänsten. Gå till kyrkan. Gå igenom 11-gudstjänsten. Check.
*Högtidsgudstjänst. Nästan fullsatt kyrka. Beredelseord. Liturgisk sång. Glatt överraskas av givmildheten till Hela världen. Check.
*Scoutbasar. Mingla. Uppmuntra uppgivna glöggsäljande scouter. Äta pepparkaka. Titta på böcker. Kändisspotta. Check.
*Packa låda med glitter, julgranskula, adventsljus, adventsstjärna och krubba. Till predikan förstås. Senare. Check.
*Äta lunch. Fundera på varför det kryllar av poliser och piketbilar vid Östermalmstorg en vanlig söndag. Komma på det. Check.
*Kolla julkrubban som står uppställd på Hovstallets julmarknad. Dålig plats. Dåligt ljus. Dåligt läge. Ta med lappar och gå igen. Check.
*Montera barnikeastol. Vara för svag och ha för dåligt verktyg. Ge upp. Check.
*Gå igenom familjegudstjänsten med kollegor. Öva med körerna. Visa kollekttricket. Fira adventsgudstjänst. Igen. Inviga tavla. Mingla. Check.
*Kolla mejl. Inse att det är julvandringar hela nästa vecka. Kolla igenom vandringen och vad som månne behövas läras utantill till imorgon. Prata lite med trött kollega om väsentligheter. Packa ihop. Gå hem. Check.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hur orkar du? Med vad är kändisspotta?!

Ms Garbo sa...

När man spottar på kändisar, så klart! :D

...men vad gjorde poliserna?

...och behövs det ett Jesusbarn har jag ett här, till julvandringarna, ett himla snyggt jesusbarn. (Fast det kan hända att han bara vill STÅ hela tiden, det är så himla kul, nämligen)

Cecilia N sa...

Kändisspotta betyder nog "få syn på kändisar". Jfr trainspotting och platespotting som handlar om att se registreringsskyltar på bilar: först en med nr 001 sen en med 002, sen en med 003 osv.
(Varning för den frenesi som upppkommer av det senare.)

Även jag undrar över poliserna.

Jeez sa...

Eva, man orkar en dag, sedan vill man inte mer. Så förutom några julvandringar idag har jag tagit det lugnt :-)

Och precis som Cecilia skriver så är kändis-spotting när man ser/träffar på kändisar (Essa, det är därför du inte får komma med popcornet på vadringarna ;-) ).

Poliserna höll efter/skyddade nationalsocialister av varierande sort. Det var ju inte bara 1a advent igår, det var också 30 november. Två tåg utgick från Östermalmstorg. Skönt nog var de inte så många. 40 på första, 100 drygt på andra såg jag i nån tidning.